Eramet Norway AS

Eramet Norway AS, Porsgrunn ligger på Herøya i Porsgrunn. Verket har produsert manganlegeringer på basis av norsk vannkraft siden 1915, og var kjent som Elkem PEA før det ble overtatt av et av verdens største manganselskaper i juli 1999.

Det er ca. 200 ansatte i Porsgrunn og de framstiller manganlegeringer ved hjelp av avansert datastyrt produksjonsteknologi. Metallet mangan inngår i de fleste stålprodukter, og produktene våre eksporteres til stålverk over hele verden. For å være internasjonalt ledende produsent av kvalitetsprodukter, trenger de høyt kvalifiserte fagfolk for å drive og vedlikeholde produksjonsanleggene.

Eramet Norway AS består av verkene i Sauda, Porsgrunn og Kvinesdal, og er en del av det franske selskapet Eramet, som har nærmere 15.000 ansatte. Selskapet er etablert i 20 land på 5 kontinenter.

Bedriften tar inn lærlinger i kjemiprosessfaget, laboratoriefaget, logistikkfaget, industrimekanikerfaget, elektrikerfaget, automatiseringsfaget og kontor- og administrasjonsfaget.

Lærlingkontakt ved bedriften er Åse Berit Eriksrød, mobil 951 71 940.

Webside