Jotron AS

Jotron AS er en norsk produsent av radiokommunikasjonsutstyr for luftfart og maritime applikasjoner, som ble stiftet i 1967 i Levanger kommune i Nord-Trøndelag og flyttet til Tjølling (nå Larvik) i 1978. Jotron AS er holdingselskap i Jotron Gruppen, som har fabrikker i Tjodalyng, Horten, Drammen og Litauen samt salgskontorer i Newcastle, Houston og Singapore.

Jotron Gruppen har cirka 250 ansatte totalt, hvorav cirka 150 personer er ansatt hos Jotron AS i Tjølling, Skoppum og Tranby]. Cirka 80 prosent av bedriftens produksjon går til eksport.

Bedriften har holdt til på Tjøllingvollen siden 1978. Den ble kåret til Årets Vestfoldbedrift i 1991. Jotron AS utvikler og produserer høykvalitets kommunikasjonsprodukter og systemer for land, sjø og luft applikasjoner.  Sommeren 2013 inngikk selskapet kontrakt med det namibiskebaserte selskapet Teltec for levering til Luftfartstilsynet i Nambia. Fire lokale flyplasser vil bli utstyrt med Jotron's fullt integrerte løsning for flyradioer og opptakssystem.

Bedriften ved Tjodalyng tar inn lærlinger i produksjonselektronikerfaget.

Lærlingkontakt ved bedriften er Eddy M. Røsand, mobil 991 63 735.

Web-side