Advarer mot flytting

Publisert: 04.12.2017 08:38

Industrien i Grenland advarer på det sterkeste mot å flytte skoletilbud fra Porsgrunn til Bamble.

Det vil få fatale konsekvenser å flytte TIP-klassene fra Porsgrunn til Bamble. Vi er sikre på at rekrutteringen vil bli drastisk redusert, sier styreleder Kristin Bjåen i opplæringskontoret Industrilærling Telemark og Vestfold.

Alle de store industribedriftene i Grenland er medlemmer i opplæringskontoret, og de henter mange av sine lærlinger fra nettopp Porsgrunn videregående. Nå protesterer de kraftig mot flytting av fagene teknikk og industriell produksjon (TIP-linja) fra Porsgrunn til Bamble vgs.

Bakgrunnen er at fylkesutvalget i Telemark fylkeskommune nylig vedtok at de vil investere rundt 400 millioner kroner på utbygging av de videregående skolene i Porsgrunn og Bamble. Vedtaket innebærer alle yrkesfagene forsvinner fra Porsgrunn.

Industrilærling sier rekrutteringen til yrkesfag allerede er langt svakere enn ønsket, og at en fjerning av TIP-linja i Porsgrunn vil forverre situasjonen ytterligere. Flyttingen vil ramme industriens sterke behov for flere dyktige fagarbeidere i framtiden, konkluderes det.
 
For lang reisevei

– Hvordan kan dere være så sikre på det?

– Vi vet at reisevei påvirker elevers skolevalg. Reisetiden for elever fra Siljan, Skien og Porsgrunn vil ligge på en til halvannen time, hver vei, til Grasmyr. Dette vil svekke rekrutteringsgrunnlaget vårt: til elever, lærlinger og fagarbeidere, sier styremedlem Rolf Lambrechts (Yara) i Industrilærling.

– Disse reisetidene forutsetter også at bussen er presis og i rute. Og ofte er den ikke det. Lang reisetid vil gå utover ungdommers fritidsaktiviteter, noe som er svært viktig for mange, sier lærlingrepresentant Christian Fredriksen (Bilfinger) i Industrilærling.

Jarle Brekka-Johnsen, fungerende leder for opplæringskontoret, viser til elevundersøkelsen som ble gjort i våres.

Andre nyheter

 • Ferieavvikling ansatte i Industrilærling

  Vi avvikler ferien vår, og er lite tilgjengelig fra uke 28. Les mer
  • Nytt mobbeombud i Telemark

   Renate Mentzoni Aaraas har takket ja til stillingen som mobbeombud i Telemark fylkeskommune. Les mer
   • Meld deg på sommerskole 2018

    Har du stryk eller ikke vurdering i matematikk og naturfag? Intensiv sommerskole skal gjøre elever og lærlinger bedre rustet til å... Les mer
    • Fagopplæring i Norsk Industri

     Norsk Industri tilbyr nettbaserte kurs rettet mot en rekke fagbrev. Er du interessert, meld deg på via Industrilærling. Les mer
     • Nye rektorer ved videregående skoler i Telemark

      Hilde Rønning Clausen og Anne Grethe Tho blir nye ledere ved Kragerø videregående skole og Rjukan videregående skole. Les mer
      • Gode tider på RHI Magnesita

       Vi er en del av et verdensmarked. Akkurat nå opplever vi stor medvind, som vi kan bruke effektivt her på... Les mer
       • Ny rektor ved Porsgrunn vgs.

        Kai Magne Bråthen blir ny rektor ved Porsgrunn videregående skole. Les mer
        • Fagskolen i Telemark

         Her kan du lese MultiMedia Brosjyren for Fagskolen Telemark. Les mer
         • Investering på 100 mill. sikrer 87 arbeidsplasser

          STOR SATSING: - Vi synes det er veldig positivt at konsernet vil satse på oss, sier Siw-Christin Kaggerud og Jon... Les mer
          • Kontordag på Herøya Industripark

           Onsdag 9. mai er den siste dagen før sommerferien som vi har kontordag på Herøya. Les mer

          Se alle nyheter