Investering på 100 mill. sikrer 87 arbeidsplasser

Publisert: 26.04.2018 10:55

STOR SATSING: - Vi synes det er veldig positivt at konsernet vil satse på oss, sier Siw-Christin Kaggerud og Jon Atle Semb i Inovyn.

PORSGRUNN: – Denne investeringen vil være et kjempeløft for oss. Det sier sivilingeniør Siw-Christin Kaggerud i Inovyn.

Hun leder et prosjekt for å øke produksjonen ved selskapets PVC-fabrikk i Herøya industripark. Prosjektet innebærer en investering i ny teknologi samt et nytt industribygg. Det hele er kostnadsberegnet til rundt 100 millioner kroner.

– Vi synes det er veldig positivt at konsernet vil satse på oss. Investeringen vil sikre arbeidsplasser for framtida, poengterer Kaggerud.  

Totalt er det 87 fast ansatte ved Inovyn på Herøya.

Stor optimisme

Inovyn Norge har to fabrikker, plassert i Bamble og Porsgrunn. Selskapet omsetter årlig for rundt fire milliarder. Inovyn er Europas ledende lut- og PVC-produsent, med 4300 ansatte fordelt på fabrikksteder i ti europeiske land. Inovyn eies igjen av Ineos.

Investeringsbeslutningen for anlegget i Porsgrunn tas i juli. Og ifølge prosjektlederen er det lyse utsikter for grønt lys. 

– Vi har fått svært positive signaler fra ledelsen underveis i prosjektet. Nå jobber vi med de siste kostnadsberegningene, og kvalitetssikring av de foreslåtte løsningene, forteller hun.  

– Vår fabrikk er liten i global skala. Og det er flere PVC-produsenter som kjemper om investeringsmidlene internt i konsernet. Så det vil være en stor fjær i hatten hvis de vil satse en betydelig sum penger på oss, sier Kaggerud.

Dobler produksjonen

Den største enkeltinvesteringen i prosjektet er det nye industribygget. Her dreier det seg om et 30 meter høyt tørkeanlegg. Fra dette bygget blir det en gangbro over til dagens fabrikk.

– Dette bygget vil nok ikke ruve i industriparken og nabobygget har tilsvarende høyde, sier Kaggerud.

De planlagte investeringene vil øke produksjonen av såkalt pasta-PVC med 45 prosent. Det produseres årlig 40 000 tonn slik pasta-PVC ved fabrikken i dag, som benyttes til eksempelvis gulvbelegg, tapeter og presenninger.

– Vi står foran en kraftig produksjonsøkning, som vil ha stor betydning for fabrikken, sier Kaggerud.

Flere folk

Den økte produksjonen planlegges utført med samme bemanning som i dag. Men det vil bli behov for noen ekstra medarbeidere i støttefunksjonene i virksomheten.  

– Det trengs tre-fire ekstra ansatte i pakkeriet og andre steder. Men det vil være behov for mange folk i selve byggeperioden, sier prosjektlederen. 

Hvis alt går etter planen starter det nye anlegget opp i første kvartal 2020.

Andre nyheter

 • Yrkesfagenes Dag

  Yrkesfagenes Dag i Porsgrunn 29. august. Les mer
  • Eksamen høsten 2018

   Fristen for å melde seg opp til privatisteksamen er 15. september. Les mer
   • Jobber du i skolen?

    I disse dager starter lærerne opp og er i full gang med skoleårets planlegging.  Les mer
    • Kjære foreldre, lær dere hva yrkesfag er!

     Foreldre som mener yrkesfaglig utdanning ikke passer for barna deres, tar ofte feil. Hovedproblemet er mangel på kunnskap om de... Les mer
     • Kurs for instruktører og faglige ledere

      Team fagopplæring ved Telemark Fylkeskommune arrangerer nye kurs for instruktører og faglige ledere nå i august.   Les mer
      • Nye lærlinger

       I ukene fremover vil over 100 lærlinger starte sin læretid i våre bedrifter. For de fleste av disse, er dette... Les mer
       • Nytt mobbeombud i Telemark

        Renate Mentzoni Aaraas har takket ja til stillingen som mobbeombud i Telemark fylkeskommune. Les mer
        • Meld deg på sommerskole 2018

         Har du stryk eller ikke vurdering i matematikk og naturfag? Intensiv sommerskole skal gjøre elever og lærlinger bedre rustet til å... Les mer
         • Fagopplæring i Norsk Industri

          Norsk Industri tilbyr nettbaserte kurs rettet mot en rekke fagbrev. Er du interessert, meld deg på via Industrilærling. Les mer
          • Nye rektorer ved videregående skoler i Telemark

           Hilde Rønning Clausen og Anne Grethe Tho blir nye ledere ved Kragerø videregående skole og Rjukan videregående skole. Les mer
           • Gode tider på RHI Magnesita

            Vi er en del av et verdensmarked. Akkurat nå opplever vi stor medvind, som vi kan bruke effektivt her på... Les mer
            • Ny rektor ved Porsgrunn vgs.

             Kai Magne Bråthen blir ny rektor ved Porsgrunn videregående skole. Les mer

            Se alle nyheter